Prăjitură răcoroasă cu iaurt
Ai poftă de ceva bun? Atunci încearcă această prăjitură răcoroasă cu iaurt.
De ce ai nevoie pentru prăjitură răcoroasă cu iaurt
Pentru blat
200 g făină
2 linguri zahăr
50 ml ulei
2 linguri lapte
1 lingură zeamă de lămâie
1 praf de sare
Pentru cremă
600 g iaurt gras
2 ouă
3-4 linguri zeamă de lămâie
1 lingură făină
2 linguriţe îndulcitor
Cum se prepară prăjitura răcoroasă cu iaurt
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mixezi uleiul cu zahărul, sucul de lămâie şi laptele, apoi adaugi făina amestecată cu sarea. Amesteci până obţii o consistenţă sfărâmicioasă.
Pui aluatul într-o tavă tapetată şi-l presezi uşor până obţii un strat uniform. Îl dai la cuptor 15 minute, până se rumeneşte uşor.
Combini toate ingredientele pentru cremă, scoţi tava, torni crema şi dai din nou prăjitura la cuptor 30-40 de minute, până se încheagă crema. O laşi la răcit înainte să o feliezi. O poţi păstra la rece.