Prăjitură răsturnată cu ananas
18 ianuarie 2018
Mese festive
Un desert uşor, prăjitura răsturnată cu ananas te va încânta de la prima degustare.
Ingrediente
4 ouă
100 g unt
180 g zahăr
180 g făină
3 linguriţe praf de copt
1 conservă de anans
200 ml apă
Mod de preparare – Prăjitură răsturnată cu ananas
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Dizolvi 100 g zahăr în puţină apă călduţă într-o tavă. Scurgi câteva felii de ananas întregi de suc şi le aşezi în amestecul cu zahăr, pe fundul tăvii. Mixezi untul cu restul de zahăr, apoi încorporezi în el treptat ouăle. Combini cu făina şi praful de copt.
Adaugi restul de ananas, tăiat bucăţele. Torni compoziţia în tavă şi dai la cuptor 40 de minute. Laşi să se răcească, apoi răstorni prăjitura pe o farfurie întinsă. Serveşti cu siropul de ananas.