Prăjitură răsturnată cu smochine

3 octombrie 2017   Mese festive

Smochinele se numără printre fructele care anunţă venirea toamnei. Sunt delicioase deshidratate, dar şi adăugate în compoziţia prăjiturilor.

De ce ai nevoie

50 g făină de migdale

3 linguri făină

2 linguri zahăr

1 linguriţă praf de copt

50 ml lapte

1 ou şi 1 albuş

esenţă de vanilie, după gust

5-6 smochine

2 linguri miere

Cum se prepară prăjitura

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Aşezi feliile de smochine în tavă şi torni peste ele mierea. Mixezi toate ingredientele pentru prăjitură, până când obţii o compoziţie ca de pandişpan, pe care o torni peste smochine. Dai tarta la cuptor până când prăjitura trece testul scobitorii. O laşi câteva minute în tavă să se răcorească, apoi o răstorni pe un platou şi o decorezi după imaginaţie.

Sursa http://www.peanutbutterandfitness.com

http://www.peanutbutterandfitness.com

Mai multe