Prăjitură sfărâmicioasă cu cireşe
Această reţetă de prăjitură sfărâmicioasă cu cireşe o poţi prepara oricând pentru cei dragi.
Ingrediente (1 tavă)
100 g unt 1 ou 2 linguri lapte 3 linguri zahăr 1 praf de sare 1 linguriţă praf de copt 250 g făină 2 linguri făină 300 g cireşe
Mod de preparare
Mixezi untul la temperatura camerei cu oul, zahărul şi cu laptele. Încorporezi praful de copt, sarea şi la final făina, în ploaie. Dai deoparte un sfert din aluat, mai adaugi în el 1-2 linguri de făină pentru a se întări, după care îl laşi să se usuce. Restul de aluat îl înfăşori într-o folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. Între timp, speli cireşele, le îndepărtezi codiţele şi sâmburii şi le laşi la scurs. Scoţi aluatul din frigider, îl întinzi şi-l pui într-o tavă cu hârtie de copt. Pui cireşele, iar pe deasupra presari aluatul sfărâmat în mână. Dai tava la cuptor până se rumeneşte frumos prăjitura.