Prăjitură sfărâmicioasă cu pere

4 septembrie 2015   Mese festive

Un desert simplu, dar care ţi se va topi în gură, prăjitură sfărâmicioasă cu pere.

De ce ai nevoie pentru prăjitură sfărâmicioasă cu pere

Pentru blat

100 g zahăr

100 g unt

1 ou

300 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

coaja de la ½ de lămâie

Pentru umplutură

6 pere

100 g zahăr

zeama de la 1 lămâie

Pentru crustă

100 g zahăr

300 g făină

1 praf de sare

coaja de la ½ de lămâie

100 g unt rece

Cum se prepară prăjitura sfărâmicioasă cu pere

Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt în tavă. Pentru blat mixează untul cu zahărul, adaugă oul, făina în ploaie, praful de copt, sarea şi coaja de lămâie. Întinde platul în tavă. Amestecă perele descojite şi tăiate felii cu zahărul şi zeama de lămâie şi pune compoziţia peste blat.

Mixează toate ingredientele pentru crustă, până obţii un aluat sfărâmicios, pe care-l pui peste prăjitură. Dă tava la cuptor 45 de minute până prăjitura devine aurie.

Sursa foto http://snappygourmet.com

http://snappygourmet.com

Mai multe