Prăjitură suedeză

19 ianuarie 2016   Mese festive

Simplă şi uşor de preparat, această prăjitură a împrumutat arome şi gusturi din bucătăria nordică.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 100 g zahăr 100 g făină 1 lingură apă 125 g unt 1 lingură praf de copt 3 ouă

70 g unt

250 g zahăr

100 ml apă

5 mere

1 plic budincă de vanilie

1 lingură zeamă de lămâie

50 g ciocolată neagră

500 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Freci untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi ouăle, făina, apa şi praful de copt, iar după ce s-au omogenizat torni compoziţia într-o tavă de tort. Ţii la cuptor până trece testul scobitorii şi laşi la răcorit.

Cureţi merele şi le dai prin răzătoare. Le pui în tigaie cu apa, zahărul, untul şi zeama de lămâie. Laşi să fiarbă până scade apa şi se înmoaie merele, dai deoparte şi adaugi budinca preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui compoziţia peste blat, o nivelezi şi o dai la rece 1-2 ore. Baţi frişca şi o întinzi peste mere, iar deasupra razi ciocolata. Dai din nou prăjitura la rece.

Mai multe