Prăjiturele Moş Crăciun

11 decembrie 2015   Mese festive

Doar imaginează-ţi cum va arăta masa ta de sărbători când vei aşeza pe ea un platou cu aceste prăjiturele Moş Crăciun.

De ce ai nevoie pentru prăjiturele Moş Crăciun

18 biscuiţi cu cacao

3 linguri unt

400 g cremă de brânză

100 g zahăr

2 ouă

½ lingură esenţă de vanilie

200 g ciocolată albă

150 g smântână

25 căpşuni mici

2 linguri zahăr pudră

Cum se prepară prăjitura Moş Crăciun

Zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu cu 2 linguri unt topit. Aşază hârtie de copt într-o tavă, inclusiv pe margini şi unge-o cu restul de unt topit. Aşază biscuiţii presând bine. Mixează crema de brânză cu zahărul, adaugă ouăle şi esenţa de vanilie. Topeşte ciocolata albă şi amestec-o cu 50 ml smântână. Încorporează ciocolata albă în crema de brânză şi toarnă crema peste blat. Dă tava la cuptor aproximativ 40 de minute, iar după ce s-a răcorit,  dă tava la frigider cel puţin 3 ore. Mixează restul de smântâna cu zahărul pudră până se transformă în frişcă. Întinde frişca peste prăjitură şi aşază din loc în loc căpşunile cu vârful în sus. Pune în pic de frişcă în vârful căpşunii.

Sursa foto http://www.cookingclassy.com

http://www.cookingclassy.com

Mai multe