Prăjiturele semilună

27 septembrie 2016   Mese festive

Cu o uşoară aromă de vanilie şi pudrate din belşug cu zahăr, aceste prăjiturele semilună sunt perfecte când îţi vin prietenele la o cafea.

De ce ai nevoie pentru prăjiturele semilună

220 g unt

100 g zahăr

1 praf de sare

1 linguriţă esenţă de vanilie

esenţă de migdale, opţional

240 g făină

130 g făină de migdale

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară prăjiturelele semilună

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mixezi untul cu zahărul şi sarea până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi esenţa de vanilie şi cea de migdale şi încorporezi făina de grâu şi, după ce s-a omogenizat, cea de migdale. Dacă aluatul este prea moale îl poţi da la frigider 30 de minute. Împarţi aluatul în bucăţi egale, din care formezi semilune şi le aşezi în tavă. Le dai la cuptor 20-25 de minute, până când se rumenesc uşor. După ce s-au răcorit le pudrezi cu zahăr.

Sursa foto http://www.panningtheglobe.com

http://www.panningtheglobe.com

Mai multe