Prăjituri „mumie“ cu dovleac - Reţetă de Halloween FOTO
De Halloween, prepară-le celor mici aceste prăjituri simpatice, foarte potrivite pentru această sărbătoare. Amuzante şi haioase, prăjiturile sunt delicioase şi îi vor încânta pe cei mici. Încearcă şi tu reţeta şi convinge-te de cât de gustoase sunt, mai ales că ingredientul principal este piureul de dovleac.
Ingrediente
Pentru aluat
230 g unt rece, tăiat cubuleţe 320 g făină 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 60 ml apă rece ca gheaţa (sau poţi folosi 1 pachet de aluat congelat de plăcintă)
Pentru umplutură
170 g piure de dovleac (
)
60 g cremă de brânză, la temperatura camerei
2 linguri zahăr brun
2 linguri zahăr tos
1 linguriţă scorţişoară măcinată
½ linguriţă ghimbir măcinat
¼ linguriţă nucşoară
1 praf de ienibahar măcinat
1 gălbenuş
½ linguriţă esenţă de vanilie
Pentru topping
1 albuş bătut
½ lingură apă
2 linguri zahăr
1 linguriţă scorţişoară
bomboane, după preferinţă, pentru ochii mumiilor
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci într-un robot de bucătărie făina, sarea şi zahărul, apoi adaugi untul şi omogenizezi până capătă o consistenţă solidă. Adaugi apa rece ca gheaţa, câte 1-2 linguri şi mixezi de câteva ori. Aduni aluatul pe o suprafaţă de lucru, îl împarţi în două, îi dai forma unor discuri groase, îl acoperi cu folie de plastic şi îl dai la frigider 1 oră.
Pentru umplutura de dovleac, într-un bol mediu, amesteci crema de brânză, zahărul tos şi zahărul brun. Adaugi piureul de dovleac peste compoziţia din vas, împreună cu scorţişoara, ghimbirul, nucşoara şi ienibaharul. Încorporezi gălbenuşul şi esenţa de vanilie. Acoperi bolul şi dai compoziţia la rece până când vei asambla prăjiturile.
Preîncălzeşti cuptorul la foc mare şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt, apoi o dai deoparte.
Ca să asamblezi „mumiile”, întinzi primul disc de aluat pe o suprafaţă pudrată cu făină. Tai aluatul în dreptunghiuri mai mari sau mai mici, după preferinţă. Rulezi al doilea disc de cocă şi îl tai în făşii late de 1 cm.
Aranjezi dreptunghiurile în tavă, lăsând spaţiu între ele, şi pui umplutura de dovleac (1-2 linguri) pe fiecare bucăţică de cocă, lăsând marginile neacoperite. Ungi marginile de cocă cu un amestec din albuş bătut şi 1 lingură de apă. Aşezi fâşiile de cocă pentru a crea modelul de mumie, apoi apeşi pe margini cu degetele şi tai excesul de aluat de la fâşii.
Ungi desertul cu albuşul bătut şi presari un amestec făcut din 2 linguri de zahăr şi 1 linguriţă de scorţişoară. Dai tava la cuptorul preîncălzit 20 de minute, până se rumenesc prăjiturile. Când s-au răcit „mumiile”, le pui bombonele ca să aibă ochi.
Sursa + foto: omgchocolatedesserts.com
Tiramisu cu piure de dovleac. Reţetă de post
Tiramisu cu piure de dovleac. Reţetă de post
Bomboane cu ciocolată albă şi dovleac
Bomboane cu ciocolată albă şi dovleac
Rulouri din foitaj cu piure de dovleac
Rulouri din foitaj cu piure de dovleac
Dovleac plăcintar gratinat FOTO
Dovleac plăcintar gratinat FOTO
Cel mai gustos chec cu dovleac şi glazură din cremă de brânză
Cel mai gustos chec cu dovleac şi glazură din cremă de brânză