Pui aromat
26 decembrie 2014
Mese festive
Acestă reţetă de friptură cu pui aromat va fi rumenită la exterior, iar carnea va fi suculetă.
Ai nevoie de
- 1 pui întreg mijlociu
- 1 lămâie tăiată în jumătate
- 2-3 căţei de usturoi, tăiaţi bucăţi
- Câteva crenguţe de rozmarin, salvie, busuioc, pătrunjel
- 6 linguri unt
- 1 praf de sare
Dă drumul la cuptor. Şterge bine carnea de pui cu şervete de hârtie şi presară sare. Pune în interiorul său usturoi şi ierburi aromate tocate mărunt. Aşază puiul aromat cu pieptul în sus. Topeşte untul, adaugă zeama de la lămâie şi unge puiul. Dă acest pui aromat la cuptor pentru 20 de minute, după care unge-l din nou cu unt. Dă-l din nou la cuptor până se rumeneşte.
Sursa foto http://www.littlespicejar.com
Citeşte si:
Friptura de pui in stil toscan
Friptura de pui in stil toscan