Pui aromat

26 decembrie 2014   Mese festive

Acestă reţetă de friptură cu pui aromat va fi rumenită la exterior, iar carnea va fi suculetă.

friptură cu pui

Ai nevoie de

  • 1 pui întreg mijlociu
  • 1 lămâie tăiată în jumătate
  • 2-3 căţei de usturoi, tăiaţi bucăţi
  • Câteva crenguţe de rozmarin, salvie, busuioc, pătrunjel
  • 6 linguri unt
  • 1 praf de sare

Dă drumul la cuptor. Şterge bine carnea de pui cu şervete de hârtie şi presară sare. Pune în interiorul său usturoi şi ierburi aromate tocate mărunt. Aşază puiul aromat cu pieptul în sus. Topeşte untul, adaugă zeama de la lămâie şi unge puiul. Dă acest pui aromat la cuptor pentru 20 de minute, după care unge-l din nou cu unt. Dă-l din nou la cuptor până se rumeneşte.

Sursa foto http://www.littlespicejar.com

http://www.littlespicejar.com

Citeşte si:

Friptura de pui cu castane

Friptura de pui cu castane

Friptura de pui in stil toscan

Friptura de pui in stil toscan

Ciorba de pui. Cea mai buna reteta

Ciorba de pui. Cea mai buna reteta

Mai multe