Pui cu ananas la tigaie
Acest pui cu ananas la tigaie este o reţetă mai specială, pe care, e drept, nu o prepari, oricând şi pentru oricine. Poate fi o mâncare gătită pentru nişte prieteni apropiaţi, pentru familie la o ocazie mai specială sau pentru nişte oaspeţi aleşi.
Ingrediente pentru pui cu ananas la tigaie
1 piept de pui 3 linguri ananas bucăţi (sau 2 felii dintr-un fruct) ½ ardei gras verde ½ ardei gras roşu 1 ceapă 1 morcov 4 linguri ulei de măsline sare
Mod de preparare pentru pui cu ananas la tigaie
Speli şi tai carnea subţire, cuburi sau fâşii. Încingi două linguri de ulei şi pui carnea să se soteze. O întorci pe toate părţile şi, după 10-15 minute, o scoţi. În acelaşi ulei (mai adaugi dacă este cazul) pui ananasul, ceapa tăiată fideluţă, ardeii tăiaţi fâşii şi morcovul tăiat rondele. Le sotezi şi pe ele şi după ce s-au înmuiat pui carnea şi le mai sotezi 15 minute împreună. Presari sare, amesteci şi stingi focul.