Pui cu cartofi în sos de vin
Un fel clasic, ca la mama acasă, puiul cu cartofi noi la cuptor, stropit cu vin, nu are cum să nu fie deliciul întregii familii.
De ce ai nevoie ca să prepari pui cu cartofi în sos de vin:
1 pui
250 g cartofi noi
sare boia iute
3-4 căţei de usturoi
50 ml apă
50 ml vin alb sec
1 linguriţă cimbru uscat mărunţit
2 foi de dafin
1 lingură pastă de roşii
1 lingură ulei
Freci puiul cu sare şi boia, după gust şi îl pui într-un castron. Toci usturoiul şi îl presari peste carne, adaugi cimbrul, stropeşti cu uleiul şi îl laşi în acest baiţ în timp ce speli şi cureţi cartofii cu partea abrazivă a buretelui de vase. Pe cei mai mari îi tai în două sau în 4. Dai drumul la cuptor la foc mediu. Răstorni într-o tavă cartofii şi aşezi puiul, torni vinul, adaugi pasta de roşii
diluată în apă şi foile de dafin. Dai tava la cuptor, la foc mediu şi ţii până puiul se rumeneşte.