Pui cu ciuperci în sos de vin FOTO

15 aprilie 2016   Mese festive

Prepară o reţetă uşoară, pe gustul tuturor, în numai o oră! Poţi lăsa puiul la marinat şi în suc de portocale, pentru un gust mai acrişor. În loc de smântână, poţi folosi un iaurt cremos. Sugestia noastră de garnitură sunt buletele de cartofi sau de caşcaval.

Ai nevoie de 2 bucăţi piept de pui sare piper 1 pahar bere 300 g ciuperci 1 ceapă 2 căţei usturoi 100 ml vin 100 ml smântână pentru gătit ulei

Mod de preparare

Speli carnea, eventual o dezosezi, şi presari sare şi piper. O scufunzi într-un bol în care ai pus berea şi o laşi la marinat 1 oră.

Speli şi tai ciupercile fâşii, iar ceapa o toci mărunt. Cureţi căţeii de usturoi şi îi tai feliuţe.

Încingi puţin ulei într-o tigaie şi pui bucăţile de carne. Le laşi până se rumenesc bine pe ambele părţi. Dai deoparte pe un şervet absorbant.

În acelaşi ulei, pui ceapa şi căţeii de usturoi la călit 2 minute. Adaugi ciupercile şi laşi 1-2 minute pe foc, apoi torni vinul şi smântâna. După un sfert de oră, potriveşti de sare şi piper. Serveşti cu ce garnitură vrei.

foto: profimedia

Mai multe