Pui cu orez şi măsline, reţeta pas cu pas

16 martie 2018   Mese festive

Originară din Catalonia, reţeta de pui cu măsline şi orez este săţioasă, numai bună pentru un prânz sau pentru o cină rapidă.

De ce ai nevoie ca să prepari pui cu orez: 1 piept de pui dezosat 4 roşii descojite din conservă 2 cepe 200 g mazăre congelată 1 ardei roşu 100 g măsline fără sâmburi 250 g orez sare piper ulei 1 pahar vin alb 500 ml apă busuioc

Cum prepari pui cu orez, pas cu pas:

Pasul 1: Împarţi pieptul de pui în trei bucăţi pe care le speli şi le usuci cu un prosop de hârtie. Ulterior, condimentezi cu sare şi piper carnea şi o prăjeşti în ulei încins pe ambele părţi.

Separat, căleşti ceapa şi ardeiul tăiate rondele, adaugi vinul alb, apa şi roşiile. Laşi amestecul să fiarbă 10 minute.

Ulterior, pui măslinele, mazărea şi orezul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Adaugi bucăţile de carne şi laşi să fiarbă totul sub capac, la foc mic, până când e gata orezul. Serveşti mâncarea cu busuioc, după gust.

Mai multe