Pui în sos cremos

28 octombrie 2016   Mese festive

Carnea fragedă de pui, ciupercile aromate şi sosul cremos sunt doar trei dintre motivele pentru care-ţi recomandăm acest preparat. Serveşte-l cu orez sau orice altă garnitură doreşti!

De ce ai nevoie pentru pui în sos cremos

Pentru pui

4 pulpe de pui

3 căţei de usturoi

4 linguri ulei

Pentru sos

300 g ciuperci

200 g cârnaţi afumaţi

200 g smântână

200 ml supă de pui

1 căţel de usturoi

100 g parmezan

sare

piper

pătrunjel tocat

Cum se prepară pui în sos cremos

Dai drumul la cuptor. Pentru pui, amesteci uleiul cu usturoiul pisat şi ungi pulpele de pui tăiate în jumătate. Rumeneşti 2-3 minute pulpele de pui, pe fiecare parte, după care acoperi tigaia cu o foaie de copt şi dai puiul la cuptor până când este pătruns. Îl scoţi din tigaie şi pui în locul lui ciupercile tocate şi cârnaţii feliaţi. Ţii pe foc 5 minute, adaugi smântâna şi supa de pui şi laşi să clocotească. Asezonezi cu sare, piper, adaugi brânza rasă şi căţelul de usturoi. Aşezi puiul înapoi în tavă şi mai ţii pe foc 2-3 minute.

Sursa: http://chefjar.com

http://chefjar.com

Mai multe