Pui în sos de brânză cu cartofi dulci, reţeta pas cu pas FOTO

29 mai 2017   Mese festive

Cartofii dulci au o textură cremoasă şi un gust dulce-picant, ceea ce îi face ideali pentru o reţetă savuroasă. Adaugă-i într-un preparat cu pui în sos de brânză, care va fi cu siguranţă pe gustul tuturor.

Ingrediente

1 kg cartofi dulci

75 g unt

30 g făină

1 linguriţă sare

piper, după gust

700 g smântână degresată

220 g brânză cheddar

100 g varză kale

250 g pui gătit, tăiat bucăţele

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 176 °C. Înţepi cartofii din loc în loc cu o furculiţă. Îi dai la cuptor într-o tavă, cu tot cu coajă, aproximativ 50-60 de minute. Laşi la răcit aproximativ 20 de minute, apoi îi cureţi.

Topeşti untul, la foc mediu. Încorporezi în el făina, sare şi piper. Laşi pe foc până se omogenizează compoziţia, amestecând din când în când. Pui smântâna şi mai amesteci pe foc 5-7 minute, până ce începe să se îngroaşe. Adaugi jumătate din cantitatea de brânză rasă.

Separat, combini într-un bol cartofii tăiaţi rondele, sosul de smântână, varza şi carnea de pui.

Aşezi într-o tavă. Presari uniform restul de brânză. Dai la cuptor, timp de 25-30 de minute, până ce brânza se topeşte complet. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa https://www.pillsbury.com

Mai multe