Pui la cuptor cu mirodenii şi cartofi

21 august 2014   Mese festive

Aşa cum v-aţi obişnuit, chef Andrei Ţandără vă propune o nouă reţetă specială pe care o puteţi pregăti pentru familia voastră. Cu Andrei, vă puteţi întâlni în fiecare sâmbătă, de la 11.30, la Prima TV, la emisiunea „Click!Poftă bună!“. Ingrediente

1 pui

1 lămâie

cimbru verde

4-5 căţei de usturoi zdrobiţi

5-6 roşii cherry

8 linguri unt

2-3 ardei iuţi

rozmarin

½ kg cartofi

ulei

sare

piper

6 felii bacon

Mod de preparare

Cartofii spălaţi şi tăiaţi în două îi pui într-o tavă. Adaugi untul, rozmarinul, usturoiul şi potriveşti de sare şi piper. Acoperi tava cu foaie de copt, apoi cu folie de aluminiu şi îi dai la cuptor pentru 60 de minute.

Aşezi puiul pe care l-ai fiert în prealabil, în altă tavă, îl acoperi cu feliile de bacon, îl stropeşti cu ulei, adaugi câţiva căţei de usturoi, roşiile şi lămâia tăiată bucăţi. Dai puiul la cuptor pentru 30 de minute.

Serveşti friptura cu garnitură de cartofi sau cu piure făcut din legume.

Mai multe