Pui rumenit la tavă

21 decembrie 2018   Mese festive

Pentru o seară magică de sărbătoare ai nevoie de familie şi de prieteni strânşi în jurul mesei. Îţi propunem această reţetă de pui rumenit la cuptor, o alternativă perfectă pentru carnea de porc.

Dificultate medie/Preparare: 2 h/1 pui

Ingrediente:

1 pui fără organe

sare, piper

1 linguriţă boia dulce

1 măr

½ lămâie

400 g salată de sfeclă roşie

Mod de preparare

Cureţi puiul de eventuale resturi de pene, apoi îl condimentezi cu sare, piper după gust şi cu boia dulce. În cavitatea puiului introduci mărul tăiat şi feliuţe de lămâie. Întorci puiul cu pieptul în sus, îl legi cu o sfoară, astfel încât să-i prinzi aripile şi picioarele pentru a se coace în zeamă şi să nu devină uscat. Aranjezi puiul pe un grătar, iar sub el aşezi o tavă. Îl dai la cuptorul preîncălzit, la 220 °C, 30 de minute.

După aceea, stropeşti puiul cu sosul care s-a scurs în tavă şi-l mai coci alte 30 de minute, la 190 °C. Serveşti puiul rumenit la cuptor cu salată de sfeclă roşie şi cu feliuţe din mărul copt în interior.

FOTO: Profimedia

Mai multe