Pulpă de curcan în crustă de chili

23 decembrie 2015   Mese festive

Masa festivă poate fi încununată de această pulpă de curcan în crustă de chili, preparată cu drag pentru toşi cei cărora le place mâncarea mai iute.

Ingrediente ( 4 porţii)

1 kg pulpă de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supă de pui strecurată 700 g cartofi mici 700 g fasole verde 1 căţel usturoi 1 ardei iute roşu 5 linguri ketchup 1 lingură miere 5 felii subţiri de bacon 1 fir de cimbru 50 g unt sare piper

Mod de preparare

Dezosezi cu grijă pulpa de curcan, o condimentezi cu sare şi piper, după gust, o rulezi strâns şi o legi să nu se desfacă în timpul preparării. Aşezi rulada de carne într-un vas mare, o stropeşti cu ulei şi o rumeneşti uşor pe toate părţile, împreună cu o ceapă şi un morcov tăiate bucăţi mari. Adaugi apoi treptat supa fierbinte şi laşi să fiarbă circa o oră, la foc mic, până scade zeama şi carnea se rumeneşte deasupra.

Separat, fierbi cartofii curăţaţi de coajă şi fasolea în apă cu sare şi cimbrul, după care le strecori şi arunci cimbrul. Împarţi tecile de fasole în grupe de 4-5 bucăţi, le împachetezi cu felii de bacon şi apoi le prăjeşti într-o tigaie neaderentă cu ulei bine încins. În grăsimea rămasă, rumeneşti cartofii fierţi şi păstrezi totul cald.

Pentru prepararea crustei de chili, căleşti uşor în unt, amestecând permanent, o ceapă tocată mărunt, usturoiul zdrobit, ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat mărunt, ketchupul, mierea, sare şi piper, după gust.Torni crusta de chili peste ruloul de carne, aşezi alături în tavă cartofii rumeniţi şi pacheţelele de fasole. Le introduci la cuptor pentru circa

10 minute pentru a se amesteca aromele, apoi le serveşti.

Mai multe