Pulpă de miel cu sos picant

22 ianuarie 2014   Mese festive

O reţetă ideală pentru o masă festivă.

Ingrediente:

o pulpă de miel muştar iute boia 2 morcovi 2 cepe 2 cuişoare o legătură de plante aromatice(pătrunjel, cimbru, frunze de dafin, ţelină) un cub mare de unt 2 linguri de făină de mălai un pahar mare de vin roşu sare şi piper

Mod de preparare:

Se pune pulpa de miel pe masă şi se unge cu muştar, apoi se presară cu sare şi boia. Se rulează şi se leagă cu câteva sfori, dar nu prea strâns. Se unge din nou cu muştar şi se presară cu sare şi piper. Se pune la rece peste noapte. Se prepară supa din osul de la pulpă şi 1.5 l de apă, se dă în clocot, se înlătură spuma, apoi se adaugă morcovii tăiaţi în patru, o ceapă(cu o cuişoară înfiptă în ea) şi legătura de plante aromatice. Se acoperă cam jumătate din suprafaţa vasului şi se fierbe la foc mic 2 ore. Supa se strecoară şi se mai fierbe până rămân 750 de ml de lichid. Carnea se prăjeşte în untură. Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Când carnea se face maronie, se scoate din vas şi se ţine la cald. Se pune în vas cea de-a doua ceapă, tăiată felii. Se toarnă supa deasupra şi se pune la foc până începe să fiarbă. Se pune carnea înapoi în vas şi se ţine la cuptor o oră şi 45 de minute. Se strecoară lichidul şi se îngroaşă cu puţină făină de mălai înmuiată cu 1-2 linguri de apă. Se fierbe înăbuşit 2 minute, apoi se adaugă vinul şi se mai lasă 5 minute pe foc. Se condimentează după gust. Se pune puţin sos pe platou, se taie carnea felii şi se aranjează pe platou. Se serveşte alături de cartofi fierţi, iar sosul se pune separat într-o sosieră.

Foto: eatyourbooks.com

Mai multe