Pulpă de miel la cuptor
Începem de azi seria reţetelor speciale de Paşti, şi începem cu reţeta de pulpă de miel la cuptor, o reţetă absolut delicioasă. Nu uita să foloseşti rozmarin, foi de dafin.
Pulpă de miel la cuptor - Ingrediente (2 porţii)
1 pulpă de miel 2 căpăţâni de usturoi rozmarin piper alb 300 ml de vin alb 300 ml de apă piper negru boabe frunze de dafin sare
Pulpă de miel la cuptor - Cum se prepară
Pulpa de miel se curăţă, se spală, se crestează cu cuţitul pe ambele părţi. În crestături se pun căţei de usturoi şi rozmarin.
Se aşază pulpa într-o tavă, se condimentează cu piper alb, se toarnă apă şi vin, se pun boabe de piper negru şi frunze de dafin, 2-3 căţei de usturoi, necurăţaţi de coajă, dar bine spălaţi, se potriveşte de sare, se acoperă tava şi se dă la cuptor la foc iute.
După jumătate de oră, se întoarce pulpa pe cealaltă parte, se acoperă tava şi se dă iarăşi la cuptor. După alte 30 de minute se scoate capacul şi se lasă
tava la cuptor fără capac pentru ca pulpa să se rumenească.