Pulpă de miel la cuptor

2 aprilie 2014   Mese festive

De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească mielul. Astăzi vă recomandăm o nouă reţetă de pulpă de miel la cuptor care să vă facă Sarbătorile Pascale...mai delicioase.

Ingrediente:

o pulpă de miel 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt o cană de ulei de măsline o jumătate de cană de zeamă de lămâie 4 linguriţe de oregano 4 linguriţe de cimbru o lingură de rozmarin sare piper negru măcinat

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui cuţit, înţepaţi din loc în loc carnea de miel. Puneţi-o într-o tavă.

Într-un bol, amestecaţi uleiul, zeama de lămâie, cimbrul, rozmarinul, oregano, o linguriţă de sare şi una de piper. Turnaţi compoziţia marinată peste carne, apoi acoperiţi-o cu o folie de plastic şi lăsaţi-o la frigider între 8 şi 24 de ore.

Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Scoateţi tava din frigider şi lăsaţi-o 30 de minute la temperatura camerei. Folosind o pensulă, ungeţi pulpa de miel cu puţin ulei.

Se va lăsa pulpa de miel aproximativ 2 ore la cuptor, verificând din când în când ca pulpa de miel să fie acoperită de sos.

Coronita de coaste de miel

Ciorba de miel

Mancare cu carne de miel si cartofi

Sursa: marthastewart.com

Mai multe