Pulpă de miel la cuptor, marinată în sos de rozmarin şi usturoi FOTO

20 aprilie 2016   Mese festive

De pe masa ta de Paşte nu trebuie să lipsească mielul, aşa că ţi-am pregătit o reţetă deosebită pentru ca tu să faci în cel mai scurt timp o marinată ideală pentru carnea de miel. Chiar dacă mai sunt câteva zile până la Paşte, vei descoperi că această reţetă cu carne de miel nu este deloc complicată, mai ales că are o marinată uşor de preparat.

Ingrediente (6-8 porţii)

5 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors 3 linguri de rozmarin proaspăt, tocat 1 lingură de muştar 2 linguriţe ulei de măsline sare, după gust piper negru măcinat 1,5 – 1,8 kilograme carne de miel, fără os, de pe pulpă, făcută sul şi legată cu sfoară

Mod de preparare

Încingi cuptorul la o temperatură cât mai mare. Îmbraci o tavă de copt în folie de aluminiu şi pui în mijloc un grătar de metal.

Pentru marinată, combini usturoiul pisat sau zdrobit, rozmarinul, zeama de lămâie, muştarul, uleiul de măsline, sarea şi piperul; amesteci bine toate aceste incrediente şi cu ele vei freca toată suprafaţa cărnii de miel.

Rulezi pulpa de miel (fără os) şi foloseşti o sfoară pentru a o lega bine. Apoi pui carnea în tava de copt pregătită anterior cu folie de aluminiu, pe grătar, pentru ca grăsimea să se scurgă.

Dai carnea de miel la cuptor până se rumeneşte (dar nu o usca de tot), 70 de minute sau mai mult, în funcţie de mărimea bucăţii de carne.

Scoţi carnea de miel din cuptor şi laşi friptura să se răcească, aproape 15 minute, pe un tocător. Tai friptura în felii groase de 1-2 centimetri şi o aşezi pe un platou.

Dacă rozmarinul nu este pe placul tău, poţi folosi alte ierburi aromatice, precum oregano sau cimbru. Dacă iei carnea de miel direct de la măcelărie, poţi să ceri măcelarului să îndepărteze toată grăsimea de pe carne, pentru a-ţi fi mai uşor când o prepari.

Sursa: skinnytaste.com.

Mai multe