Pulpe de pui cu bacon în sos de vin alb

27 octombrie 2017   Mese festive

Dacă îţi place carnea în sos de vin, această reţetă va fi cu siguranţă pe gustul tău. Pulpele apetisante de pui cu bacon nu vor rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

3 fâşii bacon 2 linguriţe mix de condimente 60 g făină 1-2 linguri ulei 2 cepe, feliate 5-6 pulpe de pui 100 ml vin alb 200 ml supă de pui pătrunjel tocat sare piper

Mod de preparare – Pulpe de pui cu bacon în sos de vin alb

Preînzălzeşti cuptorul. Tai baconul bucăţele şi îl rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei, 5-6 minute. Transferi pe o farfurie. Într-un bol, amesteci făina cu mixul de condimente, sare şi piper, după gust. Treci fiecare pulpă de pui prin această compoziţie. Rumeneşti într-o tigaie, 2-3 minute, până îşi schimbă culoarea. Aşezi carnea lângă bacon.

Sotezi ceapa 5-10 minute, până se înmoaie. Adaugi vinul, amestecând încet, apoi combini cu supa de pui. Ţii pe foc încă 5-10 minute. Întorci puiul şi baconul în tigaie şi dai la cuptorul încins 40 de minute, acoperind carnea cu sos din când în când. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa https://pinchofyum.com

Mai multe