Pulpe de pui cu cremă de unt

10 iulie 2016   Mese festive

Pregăteşte această reţetă apetisantă pentru un răsfăţ în familie.

Ingrediente

4 pulpe de pui sare piper zeama de la ½ lămâie 2 crenguţe rozmarin 1 praf boia iute 1 lingură ulei

Pentru crema de unt

80 g unt moale

4 căţei usturoi zdrobiţi

1 praf sare

1 praf piper

mărar, tăiat mărunt

Mod de preparare

Speli pulpele şi le usuci bine. Pentru cremă, mixezi bine untul, adaugi sarea, piperul, usturoiul, mărarul şi omogenizezi. Bagi pe sub pielea fiecărei pulpe din crema de unt, apoi le aşezi într-o tavă unsă, le stropeşti cu zeama de lămâie, presari rozmarinul mărunţit, sare, piper şi boiaua. Le umezeşti uşor cu ulei şi le dai la cuptorul încins 30 de minute, apoi torni o cană cu apă fierbinte şi acoperi tava cu o folie de aluminiu. O laşi alte 30 de minute, apoi scoţi folia şi o mai ţii încă 15 minute ca să se rumenească frumos pulpele.

Mai multe