Pulpe de pui la grătar marinate

29 iunie 2015   Mese festive

Pentru petreceri în aer liber, aceste pulpe de pui la grătar marinate sunt soluţia perfectă. Pune o garnitură de cartofi lângă, sau de legume, preparate, de ce nu, tot la grătar.

Pulpe de pui la grătar marinate - Ingrediente

9 ciocănele de pui

Pentru sosul de marinat 100 ml ulei de măsline zeama de la 1 lămâie 1 fir de rozmarin proaspăt 1 ardei iute 2 căţei de usturoi coriandru uscat 1 praf de chimen măcinat 2-3 frunze de mentă boia de ardei dulce sare piper

Pulpe de pui la grătar marinate - Cum se prepară

Se amestecă, într-un castron, uleiul, rozmarinul rupt bucăţele, ardeiul iute tocat bucăţi mari, usturoiul zdrobit, o jumătate de linguriţă de coriandru, un praf de chimen, zeama de lămâie, frunzele de mentă tocate, sare şi piper, după gust. Se introduc ciocănelele de pui în sosul marinat, având grijă să fie acoperite de sos, şi se lasă la macerat 2-3 ore, la rece. Din când în când se mai întorc bucăţile de carne în sos. Se scot din sos, se înfig pe ţepuşe, se freacă bine cu boia şi se rumenesc pe grătarul bine încins, având grijă să rămână suculente. Pulpele de pui la grătar marinate se servesc calde, cu salată de roşii.

Mai multe