Quiche cu caşcaval şi roşii
Ce combinaţie mai simplă, dar delicioasă, poate fi într-un preparat festiv şi apetisant? Iată propunerea noastră cu care sigur nu vei da greş.
Ingrediente (4 porţii)
Pentru blat 250 g făină 150 ml apă călduţă 1 linguriţă zahăr 10 g drojdie proaspătă 3 linguri ulei 1 linguriţă sare
Pentru umplutură
100 g kaizer
2 roşii potrivite
2 cepe
2 ouă
150 ml smântână
200 g caşcaval
sare
piper
oregano
nucşoară
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci drojdia cu zahărul şi două linguri de apă călduţă. Cerni făina şi adaugi un praf de sare. Faci o adâncitură în mijloc şi pui drojdia, apa călduţă rămasă, uleiul şi frămânţi. Laşi coca la dospit 30 de minute.
Tai kaizerul şi ceapa cubuleţe, razi caşcavalul şi tai roşiile felii. Baţi ouăle spumă şi le amesteci cu kaizerul, caşcavalul, smântâna, ceapa, potriveşti de sare şi condimentezi cu piper, oregano şi nucşoară, după gust.
Întinzi blatul pe o suprafaţă plană presărată în prealabil cu făină. Pui foaia într-o tavă rotundă şi tapetată cu ulei şi făină. Torni umplutura, aşezi feliile de roşii şi razi caşcaval deasupra. Coci tarta 20-25 de minute.