Quiche cu varză murată şi bacon FOTO

5 octombrie 2016   Mese festive

După ce vei încerca această reţetă, te vei îndrăgosti de această tartă. Baconul defineşte cu adevărat savoarea acestui preparat, în timp ce varza îi împrumută o textură minunată.

Quiche cu varză murată şi bacon – Ingrediente (6 porţii)

400 g varză murată (scursă) 200 g făină 200 ml smântână grasă 150 ml vin alb sec 130 g unt 100 g caşcaval ras sau brânză tare 70 g bacon 6 ouă 2 boabe de ienupăr 1 linguriţă sare 1 ceapă albă 1 foaie de dafin ½ linguriţă seminţe de chimen ½ linguriţă nucşoară măcinată ¼ linguriţă piper unt, pentru tapetat tava smântână moale, opţional

Quiche cu varză murată şi bacon – Mod de preparare

Amesteci sarea şi făina. Le muţi pe o suprafaţă plată, formezi o grămăjoară, faci un gol în centrul făinii. Spargi 1 ou în acel gol, tai untul în bucăţi mari şi îl împrăştii peste făină şi îl tai cu un cuţit. Apoi frămânţi cu mâinile, ca să se încorporeze ingredientele cât mai bine, într-un aluat omogen. Îi dai forma unui cerc şi îl aplatizezi. Înveleşti aluatul în folie de plastic şi îl dai la frigider aproximativ 30 de minute.

Tai ceapa fin şi baconul cubuleţe.

Într-o cratiţă mică, căleşti baconul la foc mediu-mare, aproximativ 1-2 minute. Adaugi ceapa şi o rumeneşti alte 2-3 minute. Apoi adaugi varza murată tocată, boabele de ienupăr, chimenul, foaia de dafin şi vinul alb. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci bine toate ingredientele din cratiţă. Reduci flacăra la minimum şi laşi să se călească, neacoperind vasul, aproximativ 20 de minute. Scoţi boabele de ienupăr şi foaia de dafin. Scurgi varza murată bine şi o dai deoparte.

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Întinzi aluatul într-o foaie nu foarte groasă, o presezi uşor într-o tavă rotundă de tartă, unsă cu unt, şi o înţepi din loc în loc cu furculiţa.

Într-un bol mare, amesteci 5 ouă, smântâna, nucşoara, sarea şi piperul.

Torni compoziţia de varză peste aluatul de tartă, torni amestecul de ou şi smântână pe deasupra şi la final presari caşcaval ras sau brânză rasă. Dai tava la cuptorul încins şi o laşi să se coacă aproximativ 25-30 de minute, până se rumeneşte frumos. Serveşti imediat acest quiche cu varză murată şi bacon. Dacă vrei, pui o lingură de smântână deasupra fiecărei porţii.

Quiche cu spanac, brânză şi roşii

Quiche cu spanac, brânză şi roşii

Quiche cu caşcaval şi roşii

Quiche cu caşcaval şi roşii

Quiche cu fasole şi ton

Quiche cu fasole şi ton

Quiche cu mazăre

Quiche cu mazăre

Mai multe