Red velvet în pahar
Iată un desert care arată spectaculos, dar şi un gust greu de egalat.
Ingrediente
Pentru blat:
150 g făină
100 g zahăr
3 ouă
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură colorant alimentar roșu
Pentru cremă:
250 ml frișcă lichidă
250 g cremă de brânză
100 g zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci făina, zahărul, praful de copt, esența de vanilie și colorantul alimentar într-un bol, apoi adaugi ouăle și continui să mixezi. Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelezi suprafața. Introduci tava în cuptor și coci 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii. Lași să se răcească înainte de a monta în forma dorită.
Mixezi frișca lichidă, crema de brânză, zahărul pudră și esența de vanilie, până obții o cremă omogenă.
Pregătești paharele, alternezi blatul de tort cu crema albă și continui așa până când paharul este umplut. Pui paharele în frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când crema se întărește.