Reţeta celor mai aromate brioşe cu smochine

2 noiembrie 2017   Mese festive

Aceste brioşe sunt pur şi simplu incredibile. Cu alune de pădure crocante şi smochine proaspete, brioşele sunt desertul potrivit în orice ocazie.

De ce ai nevoie pentru brioşe cu smochine

6 smochine

30 g miere

125 g unt

250 g alune de pădure coapte

125 g făină

125 g zahr alb

125 g zahăr brun

1 praf de copt

4 albuşuri

Cum se prepară brioşele de smochine

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Tai smochinele sferturi, le ungi cu miere şi le coci 20-25 de minute.

Pentru brioşe, topeşti untul într-o cratiţă şi-l ţii pe foc, amestecând constant, până devine uşor arămiu şi are o aromă de migdale. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcorit. Pui alunele în robot şi le mărunţeşti, apoi le amesteci cu făina, zahărul şi praful de copt. Adaugi albuşurile, amesteci, apoi încorporezi untul.

Pui compoziţia în forme de brioşe, aşezi în mijloc câte un sfert de smochină, apoi ţii brioşele la cuptor până când se rumenesc.

Sursa http://foodnouveau.com/

http://foodnouveau.com/

Mai multe