Reţeta clasică de macarons
Sunt considerate adevărate delicatese, cu un preţ pe măsură. Vestea bună este că poţi prepara macarons clasice chiar la tine acasă.
De ce ai nevoie pentru macarons
2 albuşuri de ou
125 g făină de migdale
125 g zahăr pudră
80 g zahăr tos
3 linguri apă
colorant alimentar
Cum se prepară macarons
Pune albuşurile de ou în două boluri separate. Combină făina de migdale cu zahărul pudră şi verifică să fie foarte bine măcinate. Împarte compoziţia în două şi pune-o peste albuşuri. Amestecă până obţii compoziţia unei paste.
Pune într-o cratiţă apa, zahărul tos şi colorant alimentar şi amestecă până se topeşte zahărul. Încorporează siropul de zahăr şi combină compoziţia. Desenează cercuri pe hârtia de copt şi pune cu un poş compoziţia în fiecare cerc. Bate puţin tava de masă, pentru a înlătura eventualele goluri de aer. Lasă tava o oră la temperatura camerei, după care bag-o la cuptorul încălzit în prealabil pentru 15-18 minute. După ce s-au răcit le umpli cu orice fel de cremă doreşti.
Sursa foto http://oliviacooksinholland.blogspot.ro