Reţetă cu peşte pentru Revelion: File de somon învelit în aluat
Tradiţia spune că este bine ca în noaptea de Noul An să mănânci peşte. Fie că e vorba de un antreu sau de un fel principal, iată o reţetă deosebită cu care să vă desfătaţi de Revelion.
Dificultate medie/Preparare: 1 h/4 porţii
Ingrediente:
4 fileuri de somon
1 foaie de aluat foitaj
250 g spanac congelat
400 g perle de brânză cu smântână
sare
zeamă de lămâie
1 ceapă
1 căţel usturoi
ulei
1 ou, pentru uns
fire de rozmarin, pentru decor
legume preparate la aburi
Mod de preparare:
Presari bucăţile de peşte cu sare şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Tai ceapa mărunt şi o pui într-o tigaie cu ulei încins. Amesteci iute şi adaugi spanacul congelat. După ce se evaporă apa, pui usturoiul pisat şi opreşti focul.
Întinzi foaia de aluat pe masă. Acoperi aluatul cu spanac, apoi adaugi perlele de brânză cu smântână. Peste stratul de brânză aranjezi bucăţile de peşte. Rulezi, o ungi cu oul bătut şi o coci 30 de minute, la 170 °C.
Decorezi rulada cu rozmarin şi o serveşti alături de legume preparate la aburi.
FOTO: Profimedia