Reţetă de pâine de casă fără frământare
8 septembrie 2015
Mese festive
Nu este nevoie să stai şi să frămânţi pentru a obţine cea mai pufoasă pâine. Îţi dăm noi o reţetă de pâine fără frământare.
De ce ai nevoie pentru reţetă de pâine de casă fără frământare
800 g făină
440 g apă
8 linguri ulei
3 linguri zahăr
1 linguriţă sare
1 plic drojdie
Cum se prepară reţeta de pâine de casă fără frământare
Amesteci făina cu drojdia, dizolvi sarea şi zahărul în apa călduţă. Torni apa peste făină, adaugi uleiul şi amesteci cu o lingură de lemn până se omogenizează. Acoperi cu un prosop şi laşi aluatul într-un loc cald să crească, până îşi dublează volumul. Împarţi aluatul în jumătate şi-l pui în două tăvi. Laşi pâinea la cuptor până devine aurie.