Reţeta de pui stroganoff
Dacă nu îţi place carnea de vită, poţi prepara acest cunoscut fel de mâncare cu cea de pui. Pentru un gust mai bun, poţi înlocui ciupercile de cultură cu cele sălbatice.
De ce ai nevoie pentru pui stroganoff
2 linguri ulei
750 g carne de pui
sare
piper
2 linguri făină
2 linguri unt
400 g ciuperci
2-3 căţei de usturoi
100 ml vin alb
500 ml supă de pui
2 linguri paprika
cimbru
170 g tăiţei cu ou
200 g smântână, pentru gătit
pătrunjel
Cum se prepară pui stroganoff
Încingi uleiul într-o cratiţă, adaugi puiul tăiat cubuleţe, sare, piper, după gust. Ţii pe foc 5-6 minute, amestecând constant, apoi adaugi făina, amesteci şi iei puiul din cratiţă. Aşezi untul în loc, ciupercile tăiate şi laşi să fiarbă până se evaporă zeama lăsată.
Pui căţeii de usturoi tocaţi, vinul şi laşi să fiarbă până mai scade sosul. Pui supa, puiul, paprika, cimbru şi tăiţeii cruzi. Acoperi şi laşi să fiarbă aproximativ 10 minute, până se pătrunde carnea. Torni smântâna, amesteci şi dai deoparte. Serveşti cu pătrunjel presărat pe deasupra.