Reţeta de savarine ca la cofetărie

7 martie 2016   Mese festive

Savarinele sunt printre cele mai iubite prăjituri. Dacă vrei să prepari reţeta de savarine ca la cofetărie, te invităm să o descoperi în rândurile de mai jos.

De ce ai nevoie pentru reţeta de savarine ca la cofetărie

Pentru blat

250 g făină

1 plic drojdie

200 ml lapte

1 ou

50 g zahăr

4 linguri ulei

Pentru sirop

350 ml apă

150 g zahăr

1 linguriţă esenţă de rom

Pentru umplutură

500 g smântână

3 linguri zahăr pudră

Cum se prepară reţeta de savarine ca la cofetărie

Amesteci drojdia cu puţin lapte cald şi adaugi o lingură de zahăr şi una de făină Amesteci până se omogenizează şi laşi să crească 10-15 minute. Pui maiaua peste restul de făină, adaugi laptele, oul bătut şi zahărul, şi amesteci până se omogenizează. Laşi să crească aproximativ 30 de minute. Toni compoziţia în forme de brioşe, tapetate şi mai laşi puţin loc să crească. Dai la cuptor până se rumenesc savarinele şi le laşi la răcorit.

Pentru sirop, pui pe foc apa cu zahărul, iar când s-a topit, torni esenţa de rom şi dai deoparte.

Baţi smântâna cu zahărul până se transformă în frişcă. Tai capace la savarine, le însiropezi şi torni cu poşul frişca la mijloc. Decorezi după imaginaţie.

Mai multe