Reţetă de toamnă: cel mai bun chec cu pere întregi

15 noiembrie 2017   Mese festive

Vrei o reţetă pentru un desert delicios de toamnă? Atunci trebuie să încerci acest chec cu ciocolată şi cu multe fructe. La mesele festive, îi poţi servi pe cei dragi, prietenii şi familia cu o bucăţică de chec cu pere întregi.

Cel mai bun chec cu pere întregi – Ingrediente

1 litru apă 5 linguriţe zahăr ½ linguriţă scorţişoară pudră zeama de la ½ lămâie 6 pere, descojite, fără cutia cu seminţe 200 g ciocolată neagră (cu 70% cacao) 230 g unt 400 g zahăr tos 4 ouă 60 g migdale măcinate 200 g făină 3 linguriţe praf de copt 1 linguriţă cacao ½ linguriţă scorţişoară

Cel mai bun chec cu pere întregi – Mod de preparare

Într-o cratiţă, combini apa, zahărul, scorţişoara şi zeama de lămâie. Laşi să dea în clocot, reduci flacăra, adaugi perele şi le laşi să fiarbă la foc mic 10 minute. Scoţi fructele din compoziţie şi le scurgi pe un grătar.

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi o tavă lată de chec cu unt şi o dai deoparte. În alt vas, combini ciocolata şi untul şi le laşi să se topească la foc foarte mic. Amesteci des, până când se topesc. Laşi compoziţia să se răcească un pic.

Într-un bol, amesteci zahărul şi ouăle folosind mixerul, până obţii o spumă tare. Adaugi compoziţia de ciocolată şi amesteci bine. Încorporezi migdalele, făina, praful de copt, cacaua şi scorţişoara şi amesteci până la omogenizare. Torni puţin din acest aluat în tava de chec.

Aşezi perele în tavă şi, cu grijă, torni restul de aluat, până când fructele sunt complet înconjurate. Dai la cuptorul încins 50 de minute. Acoperi tava cu folie de aluminiu, astfel încât partea de sus a checului să nu se ardă. Înainte de servire, dacă vrei, pudrezi cu zahăr.

Sursa + foto: decor8blog.com

Mai multe