Reţetă gogoşi cu topping de ciocolată

5 octombrie 2015   Mese festive

Cele mai bune dulciuri sunt bineînţeles cele fabricate în casă. Şi printre acestea sunt şi gogoşile. Iată reţeta de gogoşi cu topping de ciocolată.

De ce ai nevoie pentru reţeta de gogoşi cu topping de ciocolată

Pentru gogoşi

1 plic drojdie uscată

50 ml apă caldă

200 ml lapte cald

3 linguri zahăr pudră

100 g unt topit

3 ouă

600 g făină

Pentru topping

300 g zahăr pudră

100 g unt topit

50 ml lapte

1 tabletă ciocolată neagră

Cum se prepară reţeta de gogoşi cu topping de ciocolată

Pentru aluat, dizolvi drojdia în lapte, adaugi apa caldă şi 1 lingură de zahăr. Amesteci până se omogenizează şi laşi să se odihnească 10 minute. Încorporezi untul topit, făina, ouăle bătute şi restul de zahăr. Frămânţi până obţii un aluat omogen, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul. Întinzi aluatul de 1 cm grosime şi tai din el gogoşi, pe care le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins. După devin arămii le scoţi pe un şervet absorbant.

Pentru topping, topeşti ciocolata ruptă bucăţi împreună cu untul. Adaugi laptele şi zahărul pudră şi laşi să fiarbă până începe să se îngroaşe glazura. Serveşti gogoşile cu topping.

Mai multe