Reţeta italiană de ciocolată caldă cremoasă

12 ianuarie 2017   Mese festive

Ciocolata caldă este un deliciu când temperaturile din termometre scad sub zero grade, iar varianta ei italiană este mult mai cremoasă şi consistentă, aproape ca o budincă. Merită să o încerci.

De ce ai nevoie pentru a pregăti ciocolata caldă cremoasă după reţeta italiană

100 g ciocolată neagră, rasă

100 ml lapte

15 g zahăr

50 g amidon de porumb

1 lingură scorţişoară

1 lingură vanilie pudră

frişcă, opţional

Cum se prepară ciocolata caldă cremoasă după reţeta italiană

Pune ciocolata rasă într-o oală potrivită, dată la foc mic, peste care adaugi 2 linguri mari de lapte şi pudră de vanilie. Foloseşte o lingură de lemn pentru a amesteca ciocolata care începe să se topească.

Adaugă treptat tot laptele rămas, până când amestecul devine omogen. Presară peste el zaharul, amidonul de porumb şi scorţişoara, până se dizolvă complet.  Când ciocolata începe să fiarbă, mai lasă-o pe foc încă 1-2 minute, sau până când ţi se pare destul de cremoasă. Toarnă-o în două căni mari de cafea şi pune deasupra frişcă după gust.

Sursa:http://12tomatoes.com

Mai multe