Rizotto indian cu ardei şi şofran
O cină romantică este ideală în cazul în care ai preparat acest fel de mâncare special.
Ingrediente (2 porţii)
2 cepe (albă şi roşie) 2 linguri ulei de măsline 2 ardei (galben şi roşu) 1 ardei iute roşu 150 g orez cu bobul lunguieţ apă caldă (sau supă strecurată de legume) praf de curry ¼ linguriţă şofran chimen măcinat piper negru proaspăt măcinat sare frunze verzi de busuioc (pentru garnisit)
Cum se prepară
Se spală orezul, se scurge de apă şi se aşază într-un vas încăpător termoizolant. Se adaugă ceapa albă tăiată mărunt şi ceapa roşie tăiată rondele, ardeii curăţaţi de cotoare,
seminţe şi fibre, tăiaţi bucăţele, ardeiul iute tăiat pe jumătate, dar fără seminţe, condimentele, după gust şi preferinţă. Se amestecă toate ingredientele, se acoperă cu apă caldă (sau supă strecurată de legume), se pune capac şi se introduce vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 40 de minute. Se serveşte cald, garnisit cu frunze verzi de busuioc
verde, după ce a mai stat în cuptor, cu focul stins, încă 10 minute.