Roşii coapte cu feta şi usturoi

12 iunie 2017   Mese festive

Perfectă ca şi garnitură pentru alte feluri de mâncare sau servită cu pâine proaspătă, reţeta de roşii coapte cu feta şi usturoi este pur şi simplu delicioasă.

Ingrediente

3 roşii mari

300 g roşii cherry

400 g brânză feta

1 usturoi, tăiat pe jumătate

frunze de cimbru, după gust

1 linguriţă zahăr

60 ml ulei de măsline

zeama de la 1 lămâie

sare şi piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Tai roşiile mari pe jumătate. Le aşezi într-o tavă alături de roşiile cherry, brânza feta feliată, usturoi şi cimbru. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Presari zahărul uniform. Asezonezi cu uleiul de măsline şi zeama de lămâie.

Dai la cuptor, timp de 45 de minute, până ce brânza şi usturoiul capătă o culoare aurie. Serveşti imediat.

Sursa https://www.theprettyblog.com

Mai multe