Roşii cu brânză şi usturoi

14 iunie 2016   Mese festive

Un astfel de aperitiv, simplu, dar în acelaşi timp rafinat şi festiv poate fi deliciul unui meniu pentru cei dragi.

Ingrediente

500 g brânză mozzarella 5 roşii mari 100 g roşii cherry 100 g roşii cherry galbene ulei de floarea-soarelui unt 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi sos de soia piper ulei de măsline busuioc ceapă chivas

Mod de preparare

Cureţi şi speli legumele. La roşii scoţi codiţele. Torni puţin ulei, într-o tigaie, pui untul, căleşti ceapa tocată mărunt, apoi adaugi usturoiul zdrobit şi amesteci câteva minute. Adaugi roşiile, laşi să stea pe foc preţ de câteva minute şi torni puţin sos de soia. Condimentezi cu piper şi laşi să scadă. Opreşti focul.

Laşi să „respire“ amestecul de roşii câteva minute, apoi pui în interiorul unei forme de inox fără fund, scoţi forma şi decorezi cu feliuţe de mozzarella Granarolo, busuioc şi codiţe de ceapă chivas.

Decorezi farfuria cu sosul format şi, dacă vrei, mai poţi picura peste brânză puţin ulei de măsline extravirgin.

Mai multe