Roşii umplute cu ton şi iaurt

26 iunie 2015   Mese festive

Bogat în calciu şi în vitamina D, iaurtul întăreşte sistemul osos. Uşor şi răcoritor, îl poţi consuma ca atare, dar şi în preparate inedite, precum acesta...

Ingrediente

1 conservă ton în suc propriu 4 roşii mari 1 ceapă 100 g ţelină răzuită 12 măsline negre feliate 1 ardei gras roşu 2-3 castraveţi mici 1 cană iaurt 50 g seminţe floarea-soarelui câteva boabe de struguri sare piper

Mod de preparare

Speli, tai capacul roşiilor şi le cureţi de pulpă şi seminţe, pe care le păstrezi. Scurgi tonul din conservă şi îl amesteci cu ţelina şi pulpa de roşii. Speli, cureţi şi tai mărunt castraveţii şi ardeiul. Combini compoziţia de ton cu legumele tăiate, ceapa tocată, măslinele şi boabele de struguri tăiate pe jumătate. Adaugi iaurtul şi amesteci bine după ce potriveşti de sare şi piper. Cu acest amestec umpli roşiile, peste care presari seminţele de floarea-soarelui.

Mai multe