Ruladă cu banane şi frişcă

18 martie 2016   Mese festive

Nu spun niciodată „nu“ unei felii de ruladă cu banae şi frişcă! Este un desert irezistibil.

Ingrediente (1 ruladă)

Pentru blat 4 linguri făină 2 linguri pudră de cacao 5 ouă 7 linguri zahăr sare

2 pliculeţe gelatină

750 ml frişcă lichidă

1 esenţă de vanilie

60 g zahăr pudră

3 linguri praf de cappuccino instant

zeama de la 1 lămâie

3 banane

fulgi de ciocolată pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci gălbenuşurile cu jumătate din zahăr până obţii o spumă, albuşurile le baţi cu restul de zahăr şi un praf de sare, iar făina o cerni cu pudra de cacao. Amesteci cele trei compoziţii uşor, de jos în sus, apoi torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi o dai 10-15 minute în cuptorul bine încins. Scoţi blatul pe un prosop umezit, îl rulezi cu grijă şi îl laşi să se răcească.

Pui gelatina la înmuiat în apă rece, după care o topeşti, fără să dea în clocot, pe baie de aburi. Baţi frişca împreună cu zahărul pudră, praful de cappuccino şi cu esenţa. Adaugi gelatina topită şi amesteci bine.

Întinzi 2/3 din cremă peste blatul derulat şi aşezi bananele tăiate felii, pe care le-ai stropit în prealabil cu zeamă de lămâie. Rulezi şi dai la frigider, ca să se întărească crema, apoi o scoţi şi îmbraci rulada cu crema rămasă şi decorezi cu fulgi de ciocolată.

Mai multe