Ruladă cu brânză şi cireşe

23 mai 2014   Mese festive

Vrei să prepari un desert special, dar nu ştii ce să faci? Avem noi soluţia. Iată o reţetă delicioasă de rulada cu branza si cirese pe care ţi-o recomandăm.

Ingrediente:

Pentru aluat: 4 ouă 5 linguri de zahăr 1 vârf de cuţit de sare 5 linguri de făină

500 g brânză de vaci

200 g zahăr

250 g cireşe

Pentru decor

zahăr pudră

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri, apoi amesteci albuşurile cu zahărul şi le baţi spumă. Amesteci şi gălbenuşurile cu făina, după care le pui peste compoziţia de albuşuri.

Apoi torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi laşi la cuptor, timp de 20 de minute. Între timp, scurgi bine brânza de zer, adaugi zahărul şi mixezi până devine cremoasă. Scoţi sâmburii din cireşe şi le pui în compoziţie. Apoi scoţi aluatul din tavă şi îl pui pe un prosop de bucătărie.

Întinzi crema de brânză şi cireşe pe toată suprafaţa aluatului, iei cu propsopul şi rulezi cât este încă fierbinte. Tai felii rulada cu branza si cirese, după ce s-a răcit şi pudrezi deasupra cu zahăr pudră.

Prajitura frageda cu mere

Prajitura frageda cu mere

Prajitura cu crema de branza

Prajitura cu crema de branza

Prajitura pufoasa cu struguri

Prajitura pufoasa cu struguri

FOTO Profimedia

Mai multe