Ruladă cu carne, spanac şi pâine FOTO
Întăritor al sistemului imunitar, spanacul are proprietăţi nutritive şi tonifiante dovedite. E detoxifiant şi intensifică activitatea inimii. Tot spanacul stimulează secreţiile gastrice, pancreatice şi biliare, fiind şi un tonic al sistemului nervos.
Ingrediente (1 ruladă)
2 cepe 100 g unt 400 g carne afumată 8 chifle vechi de o zi (sau 1 baghetă) 200 g spanac proaspăt 200 ml lapte 1 vârf cuţit de nucşoară 4 ouă 200 g bacon sare
Mod de preparare
Cureţi ceapa, o speli şi o tai mărunt. Carnea afumată o tai cubuleţe şi o căleşti împreună cu ceapa în unt încins câteva minute. Dai deoparte să se răcească.
Tai chiflele sau bagheta felii şi apoi cuburi. Le pui într-un castron, adaugi frunzele de spanac spălate şi scurse şi laptele.
Condimentezi cu nucşoară, sare şi adaugi gălbenuşurile. Albuşurile le baţi spumă cu un praf de sare. Adaugi carnea şi ceapa călite.
Tai feliile de bacon foarte subţiri şi îmbraci cu ele o tavă de cozonac cu striaţii, lăsând să curgă pe margini. Dacă nu ai o astfel de formă, poţi folosi o tavă normală.
Pune compoziţia în tavă şi netezeşte. Acoperă toată suprafaţa cu feliile de bacon care sunt în afara tăvii.
Aşază tava în cuptorul preîncălzit şi coace timp de 45 de minute, la foc potrivit. O tai felii când se răceşte.