Ruladă cu dovleac

2 februarie 2014   Mese festive

Un desert preparat în casă nu se compară cu cel cumpărat. Astăzi vă propunem o reţetă pe care trebuie s-o încercaţi, mai ales că este weekend şi toată lumea trebuie să se simtă răsfăţată. Spor la gătit!

Ingrediente:

¾ cană de făină ½ linguriţă praf de copt ½ linguriţă bicarbonat 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă nucşoară 1 linguriţă cuişoare 1 linguriţă ghimbir ¼ linguriţă sare 1 cană de zahăr 1 linguriţă de vanilie 2/3 miez de dovleac, piure 3 ouă

Pentru umplutură:

250 g cremă de brânză

6 linguriţe de unt

1 cană zahăr pudră

1 linguriţă vanilie

¼ cană nuci tocate

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 190 de grade C.

Într-un castron amesteci făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorţişoară, nucşoară, cuişoare, ghimbirul şi sarea. Separat, într-un alt castron, amesteci ouăle cu zahărul până rezultă o spumă cremoasă. Apoi pui vanilia şi miezul de dovleac. În cele din urmă, cele două amestecuri rezultate se aduc împreună, amestecându-se continuu.

Torni compoziţia rezultată într-o tavă şi o distribui uniform. Dai la cuptor şi o laşi aproximativ 30 de minute până trece testul cu scobitoarea. Între timp pregătiţi un prosop, iar deasupra prosopului pui hârtie pentru gătit. Când s-a copt, se scoate din cuptor, se răstoarnă blatul pe prosop. Se rulează uşor şi se lasă deoparte la răcit.

Pentru umplutura, pui crema de brânza, untul, zahărul şi vanilia într-un bol şi amesteci până se omogenizează.

Când consideri că aluatul s-a răcit, îl derulezi uşor din prosop. Atenţi să nu se rupă! Apoi întinzi uniform umplutura şi presari nucile tocate. La sfârşit, îl rulezi din nou într-o folie de plastic şi îl dai la rece aproximativ o oră.

La servit, adaugi zahăr pudră deasupra şi îl tai felii!

Sursa: somethingswanky.com

Mai multe