Ruladă cu dulceaţă de smochine şi nuci

20 decembrie 2017   Mese festive

Iată o reţetă de ruladă care va înlocui cu succes cozonacul, rulada cu smochine şi nuci.

De ce ai nevoie pentru ruladă

Pentru blat 4 ouă 125 g zahăr pudră 125 g făină Pentru umplutură: 150 g nuci măcinate 200 g dulceaţă de smochine

Cum se face rulada

Pentru început, pui jumătate din cantitatea de zahăr pudră pe o tavă cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit, la 200 °C, 3 minute, până se încălzeşte. Separat, mixezi ouăle cu restul de zahăr pudră până obţii o compoziţie pufoasă şi deschisă la culoare. Când începe să se îngroaşe, adaugi zahărul pudră din cuptor. Mixezi până se omogenizează. Pui făina cernută, în 2-3 reprize. Torni aluatul pe o tavă cu hârtie de copt. Coci blatul 10-12 minute, la 200 °C.

Ulterior, dezlipeşti blatul cald de pe hârtia de copt şi-l rulezi într-un prosop umed până se răceşte. Derulezi blatul din prosop şi-l umpli cu dulceaţa de smochine amestecată cu nucile măcinate. Rulezi din nou blatul, de data aceasta fără prosop.

Mai multe