Ruladă cu fructe de pădure

4 decembrie 2014   Mese festive

Sărbătorile sunt deseori asociate şi cu gustul rafinat al cafelei. Nu ne crezi? Păi, n-ai decât să încerci această reţetă festivă şi te vei convinge. Ingrediente

Pentru blat

6 ouă

125 g zahăr pudră

2 linguri cafea instant

150 g făină

Pentru umplutură

250 ml smântână

4 linguri zahăr pudră

2 linguri cafea instant

Pentru glazura de cafea

400 g fructe de pădure (afine, merişoare)

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi gălbenuşurile, adaugi cafeaua instant, zahărul şi făina, până obţii o compoziţie cremoasă şi pufoasă. La sfârşit, încorporezi delicat albuşurile bătute

spumă tare. Torni compoziţia obţinută într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt şi o coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute. Scoţi blatul pe

un prosop umezit uşor şi îl rulezi cu prosop cu tot.

Pentru umplutură, baţi smântâna, cafeaua instant şi patru linguri de zahăr pudră până obţii o compoziţie cremoasă.

Desfaci blatul, întinzi ¾ din cremă pe toată suprafaţa, apoi rulezi cu grijă. Îmbraci mai întâi rulada cu restul de cremă, apoi cu fructele de pădure, apăsându-le uşor pentru a se lipi. Laşi câteva ore rulada la frigider pentru a se întări crema, apoi o tai felii şi o serveşti.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe