Ruladă cu mandarine
De cele mai multe ori mandarinele ne trezesc amintiri legate de Sărbătorile de iarnă. Chiar şi mirosul lor puternic ne duce cu gândul la copilărie, când erau unul dintre fructele omniprezente în lunile geroase, chiar şi în prăjituri, cum este această ruladă cu mandarine. Surorile mai mici ale portocalelor, pe numele lor oficial Citrus Reticulata, mandarinele constituie fructele emblematice ale Chinei de Sud-Est, ocupând un loc aparte în tradiţiile multor ţări din Asia de Sud-Est.
Ruladă cu mandarine - Ingrediente (1 ruladă)
Pentru blat 6 ouă 100 g făină 100 g ciocolată 150 g zahăr pudră
3 albuşuri
80 g zahăr pudră
2 linguri cacao
4 mandarine
nucă de cocos răzuită
50 g ciocolată menaj
Ruladă cu mandarine - Mod de preparare
Se bat cu mixerul gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă, treptat şi alternativ, ciocolata rasă şi făina, iar la sfârşit se încorporează albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace, la foc potrivit. Între timp, se prepară crema. Se bat spumă 3 albuşuri cu zahărul pudră, pe baie de aburi, se adaugă pudra de cacao şi se bate până se face o spumă tare. Se scoate blatul din tavă pe un prosop umed, se unge cu crema de ciocolată şi se rulează. Se aşază rulada pe un platou, se decorează cu nucă de cocos şi felii de mandarine, înmuiate la un capăt în ciocolată topită.