Ruladă cu somon şi spanac

14 decembrie 2015   Mese festive

O ruladă cu somon şi spanac este anterul potrivit pentru un meniu special.

Ingrediente (1 ruladă)

500 g piure de spanac 200 g caşcaval ras 200 g brânză de vaci bine scursă 2 linguri smântână 2 linguri făină 2 ouă 20 g unt 200 g somon afumat câteva fire de pătrunjel verde sare piper

Cum se prepară

Se mixează piureul de spanac cu cele două ouă şi făina, se condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi se întinde compoziţia, în strat uniform, într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu folie de copt. Se presară deasupra caşcavalul ras şi se introduce tava în cuptorul bine încins, pentru circa 10 minute. Se lasă să se răcească.

Se aşază feliile de somon pe toată suprafaţa ruladei, se acoperă cu brânza frecată cu unt, pătrunjel verde tocat şi smântână, apoi se rulează cu umplutura în interior, cât mai strâns cu putinţă. Se împachetează în folie de aluminiu şi se pune la frigider până a doua zi. Se serveşte tăiată felii mai groase.

Mai multe